+36 1 488 7008Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hirek clvpartners

A védettséggel rendelkezők utazásának szabályairól

A magyar Kormány a 203/2021. (IV. 29.) Korm. rendelettel („Korm. rendelet”) lehetővé tette az új koronavírussal szemben védettséggel rendelkezők számára, hogy járványügyi utazási korlátozások nélkül utazhassanak külföldre és vissza. A Korm. rendelet a kihirdetésének napján, 2021. április 29-én este 11 órakor lépett hatályba.

A változás révén azok mentesülhetnek az utazási korlátozások alól, akik:

  1. Magyarországon kiállított védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.
  2. olyan országban kiállított védettségi igazolással rendelkeznek, amely országgal Magyarország megállapodást kötött a védettség elismeréséről. Jelenleg ilyen megállapodása Magyarországnak Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával és Bahreinnel van.

Azon országok esetében, amelyekkel Magyarország nem kötött megállapodást, a beutazó személy nem mentesülhet az utazási korlátozások alól a védettségre hivatkozással, függetlenül attól, hogy beoltották.

Az egyértelműség kedvéért jelenleg az Európai Uniós tagállamai közül csak Szlovéniával jött létre megállapodás.

Az üzleti célú utazás szabályai nem változtak.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, állunk szíves rendelkezésükre.


CLV Partners hírek
A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk