+36 1 488 7008Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hirek clvpartners

Törvényváltozások a cégjogban

2017 júniusában módosult a cégnyilvánosságról, bírósági cégeljárástól és a végelszámolásról szóló törvény.
A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény („Ctv.”) 2017. júniusi módosítása értelmében a Céginformációs szolgálat feladatai közé tartozik a továbbiakban az is, hogy biztosítsa a tagállami központi nyilvántartások, kereskedelmi nyilvántartások és cégjegyzékek összekapcsolására szolgáló rendszerrel való kapcsolattartást.

A cégnyilvántartások összekapcsolása révén az Európai Bizottság által üzemeltetett európai igazságügyi portálon (e-Justice) elérhetővé válnak a korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok és az európai részvénytársaságok bizonyos cégadatai, az egységes szerkezetű létesítő okiratai és a közzétett beszámolói is. Az alapadatok ingyenesen lesznek elérhetőek, egyéb esetben azonban költségtérítést kell fizetni.
A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk