+36 1 488 7008Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hirek clvpartners

A védettséggel rendelkezők utazásának szabályairól

A magyar Kormány a 203/2021. (IV. 29.) Korm. rendelettel („Korm. rendelet”) lehetővé tette az új koronavírussal szemben védettséggel rendelkezők számára, hogy járványügyi utazási korlátozások nélkül utazhassanak külföldre és vissza. A Korm. rendelet a kihirdetésének napján, 2021. április 29-én este 11 órakor lépett hatályba.

Bővebben: A védettséggel rendelkezők utazásának szabályairól

A korlátozások feloldásának harmadik üteméről

A magyar Kormány a 194/2021 (IV. 26.) számú Korm. rendelettel („Korm. rendelet”) 2021. április 26-án a veszélyhelyzeti korlátozások feloldásának harmadik üteméről döntött, amely szabályokat a 4 millió első oltás beadását követő naptól kezdődően kell alkalmazni.

Bővebben: A korlátozások feloldásának harmadik üteméről

A NAIH álláspontja a munkavállalók COVID-19 elleni védettségi adatainak kezeléséről

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság („NAIH”, „Hatóság”) 2021. április 1-i tájékoztatójában tette közzé a vakcina adatokkal kapcsolatos álláspontját. A Hatóság tájékoztatója kizárólag munkaviszonyban állókra értelmezhető, és az abban foglaltak csak a járványhelyzet alatt irányadók.

Bővebben: A NAIH álláspontja a munkavállalók COVID-19 elleni védettségi adatainak kezeléséről

Szigorított korlátozások és bővülő gazdaságvédelmi intézkedések

A magyar kormány 104/2021 (III.5) Korm. rendeletével 2021. március 5-én a járványügyi szabályok ideiglenes szigorításáról döntött, amely szabályokat 2021. március 8. napjától kell alkalmazni.

Bővebben: Szigorított korlátozások és bővülő gazdaságvédelmi intézkedések

A munkaügyi ellenőrzés szabályainak és intézményrendszerének a változása 2021. március 11-től

2021. március 1. napjától hatályát vesztette a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény (“Met”), amelynek helyébe a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény lépett.  

Bővebben: A munkaügyi ellenőrzés szabályainak és intézményrendszerének a változása 2021. március 11-től

A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk